προφίλ

Ο Κωνσταντίνος Πανταζής γεννήθηκε στις 9 Ιουνίου 1982 στην Αθήνα όπου μεγάλωσε και  ζει μέχρι σήμερα.

Σε ηλικία 13 ετών ασχολήθηκε με την ποδηλασία ως αθλητής σε επίπεδο πρωταθλητισμού. Ανέβηκε στα ανώτερα σκαλοπάτια των διακρίσεων κατακτώντας μετάλλια σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα ενώ παράλληλα συμμετείχε σε ανώτατες διοργανώσεις του αθλήματος (Παγκόσμια και Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα) ως μέλος της Εθνικής Ομάδας αποκομίζοντας πολύτιμες εμπειρίες για τη μετέπειτα σταδιοδρομία του ως προπονητής.

Έχοντας ολοκληρώσει επιτυχώς το πρόγραμμα εκπαίδευσης προπονητών ποδηλασίας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (UCI) στην Ελβετία, για τα είδη του αθλήματος δρόμος και πίστα, είναι πιστοποιημένος προπονητής ποδηλασίας και κάτοχος του
Coaching Diploma. 

Τις πανεπιστημιακές του σπουδές πραγματοποίησε στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, αποκτώντας ειδίκευση στα μαθήματα του κύκλου σπουδών “Άσκηση, Ευρωστία και Υγεία”.
Επίσης, είναι κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος προπονητή ποδηλασίας.

Εργάζεται ως προπονητής από το 2001 μέχρι σήμερα. Στο ενεργητικό των αθλητών του περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, αξιόλογες επιτυχίες όπως:

  • 3η θέση σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πίστας
  • 1η θέση σε Βαλκανικό Πρωτάθλημα πίστας
  • 9 Καταρρίψεις Πανελληνίων Ρεκόρ στην πίστα
  • 40 και πλέον μετάλλια (χρυσά, αργυρά και χάλκινα) σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα σε πίστα και δρόμο

Ο Κωνσταντίνος παρέχει personal training σε αθλητές και ασκούμενους από το 2004. Εφαρμόζοντας τις αρχές προπονητικής πάνω στις εξειδικευμένες μεθόδους εκγύμνασης Cross Training, Core Stability, Swiss Ball και Spinning στοχεύει στη βέλτιστη παροχή προπονητικής υποστήριξης.